P1010779.JPG

COMPACT & GREEN

Departure_scatter-01.png

The nature of THE PLACE

  • Located in a cul-de-sac lot at the edge of a steep forest.

  • Awkward and narrow lot with only a small section of property along the cul-de-sac.

  • Steeply sloping lot with height restrictions.

 

 

The nature of THE CLIENT & THEIR NEEDS

  • Modern and innovative design for an exhibition / spec house.

  • Compact and energy efficient.

  • Style desired was a NW Modern that responds to the site and the times.

  • All bedrooms each with their own bathroom because of the modern home with variable bedroom needs.

THE DESIGN RESPONSE

  • Energy efficient A simple and sleek gabled modern metal roofed structure and wall envelope.

  • Front/back split level design that allowed the floor plan to work with the land’s natural slope.

  • An updated bungalow style with broad, low pitched roofs.

  • Light and dark stained wood sidings.

  • Garage located at the back and off of the street view.

  • Pre-sold as the exhibition began.